Smärta i armbågen

Smärta i armbågen

Armbågen är sårad

Känner du av smärta i armbågen? Det finns en mängd olika orsaker till att det gör ont i armbågen. Det kan vara tennisarmbåge till exempel, som är en form av överbelastningsskada som drabbar muskelfästen och senfästen som sitter på utsidan av armbågen. Är det denna skada, så kan du känna av smärta, att det är ömt och värker samt att du känner dig stel eller kraftlös i arm och armbåge.

En annan orsak till att du känner av smärta i armbågen kan vara att du drabbats av det som kallas för golfarmbåge eller golfarm. Då är det smärta på insidan av armbågen. Denna formen av smärta beror oftast på en viss typ av sport eller på grund av hur du använder armar på ditt jobb. Både tennisarmbåge och golfarmbåge benämns just så på grund av att de kan uppkomma i dessa sporter.

Det finns även andra orsaker till smärta i armbågen. Sitter det på framsidan av din armbåge så kan det vara det som heter bicepstendinit. Är smärtan på baksidan av armbågen, då kan det bero på att du har en översträckt armbåge.

sportrehab armbågsskydd

Få lindring

Om du har smärta i armbågen så kan det vara skönt att använda dig av ett armbågsskydd eller ett armbågsstöd. Det kan lindra smärtan du känner. Det finns olika sorters stöd, beroende på vad det är för smärta du känner och beroende på vad som orsakar det. Ibland kan det även vara så att du behöver ta värktabletter, som är antiinflammatoriska. Sedan finns det även olika behandlingar som kan komma på fråga. Det finns till exempelvis laserbehandling så väl som stötvågsbehandling och kortisoninjektioner. För att du ska få rätt typ av behandling så är det viktigt att ta reda på vad det är för smärta i armbågen som du känner samt vad det är som orsakar det. Därmed kan det vara en god idé att kontakta en läkare.

Stöd och skydd